skip to Main Content

De watertemperatuur in het Strijkviertel

Mag ik zondag een wetsuit aan, of niet? Het is een goede vraag, waarop het antwoord tot vlak voor de wedstrijd onduidelijk blijft. Maar we kunnen wel alvast uitleggen wat de exacte regels zijn en wat momenteel de temperatuur van het water in het Strijkviertel is.

Te beginnen met die temperatuur. Woensdagavond hebben wij zelf een temperatuur van maar liefst 23 graden celcius gemeten. De regels m.b.t. het dragen van wetsuits zijn verschillend voor de jeugd- en juniorenwedstrijden versus de wedstrijden voor volwassenen.

Jeugd en junioren mogen namelijk bij meer dan 20 graden celcius geen wetsuit meer dragen. Bij volwassenen ligt de grens op 22 graden celcius.

Zondagmorgen om 08.30 wordt door de NTB de beslissende watertemperatuur gemeten. Dan volgen ook de definitieve regels voor wat betreft de wetsuit. Houd onze Facebookpagina en dit bericht in de gaten. Updates plaatsen we onder dit bericht.

Back To Top