Skip to content

Heb jij nog school- of knutselspullen liggen?

Help jij de speelgoedbank tijdens de triatlon 2019?

Maak van jou of jullie speciale dag, ook een speciale dag voor kinderen die dat minder vaak mee mogen maken. Steun de Speelgoedbank De Meern en neem school- en/of knutselspullen mee.

Ieder kind heeft recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders.

Natuurlijk is armoede een relatief begrip, maar in Nederland zijn er nog altijd te veel gezinnen die hun kinderen geen warme maaltijd kunnen voorzetten, geen verjaardagsfeestjes geven of hun kinderen ziek moeten melden zodat ze niet hoeven te trakteren op school. In Utrecht alleen al zijn er maar liefst 8 uitgiftepunten van de voedselbank. Bij de Speelgoedbank zijn ruim 400 Utrechtse kinderen ingeschreven. Wij willen deze kinderen helpen om het leven een klein beetje leuker te maken.

Wat doet de Speelgoedbank?

Elk kind verdient een fiets!

Bij de speelgoedbank doen wij met speelgoed, wat ze bij de voedselbank doen met eten, wij geven het speelgoed aan kinderen waarvan de ouders het zelf niet kunnen betalen. Het speelgoed mogen zij houden. Voor kinderen uit deze gezinnen is het hebben van speelgoed helemaal geen vanzelfsprekendheid. En ook al is het geen eerste levensbehoefte, voor de ontwikkeling van kinderen is speelgoed ontzettend belangrijk.

Hoe?

Kinderen uit gezinnen met een smalle beurs worden door hulpverleningsinstanties in Leidsche Rijn en Utrecht naar ons doorverwezen. Met deze verwijzing kunnen gezinnen zich bij ons aanmelden. Ieder kind, tot 12 jaar, wordt dan voor een jaar lid van de speelgoedbank. Gedurende dat jaar kunnen kinderen vier keer twee stuks speelgoed en een boek uitkiezen.  Daarnaast mogen ze met hun verjaardag een extra cadeau uitzoeken en 1 keer per jaar mag er per gezin een fiets mee genomen worden. Een van onze jaarlijkse projecten is met Sinterklaas het beschikbaar stellen van (ruim 400) nieuwe cadeautjes aan de voedselbanken van Leidsche Rijn en Utrecht.

Inzameling Speelgoed

De Speelgoedbank draait in zijn geheel op vrijwilligers. Op dit moment hebben wij 26 vrijwilligers die zich inzetten voor de organisatie van de Speelgoedbank, de inzameldagen van speelgoed en de uitgiftedagen waarop de kinderen onze winkel bezoeken.

gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top