skip to Main Content

Let op! Onderstaande informatie is van vorig jaar. We hebben het laten staan als indicatie voor de wedstrijd in 2022, maar deze pagina moet nog worden bijgewerkt.

Parcours

De Triathlon Utrecht wordt gehouden in en rond recreatieplas Strijkviertel. De locatie is gelegen in het zuidwesten van Utrecht, naast de A12 en de A2.

Op deze pagina vindt je alle informatie over het zwem-, fiets- en loopparcours. Elders vind je meer over het evenemententerrein, de wisselzone en de bereikbaarheid.

Zwemparcours

Het zwemmen vindt net als vorig jaar plaats in het heldere water van het Strijkviertel. 

Jeugd – 375 meter

De jeugd zwemt vanaf de start om de blauwe boei (deze houden ze aan hun rechterhand) en zwemmen dan rechtstreeks naar de zwem-exit.

Zwemparours jeugdwedstrijd

Junioren + sprint – 750 meter

Deelnemers aan de juniorenwedstrijd en de sprint leggen de ronde om de gele boeien 1x af. Vanaf de laatste boei zwemmen zij naar de zwem-exit.

Olympische afstand – 1500 meter

Voor deelnemers aan de OD geldt dat ze nog een hele ronde voltooien en daarna naar de zwem-exit gaan.

In de aanloop naar de wedstrijd houden we jullie via deze site, social media en de nieuwsbrief op de hoogte van waterkwaliteit en -temperatuur.

Fietsparcours

Het fietsparcours zal wederom richting Nieuwegein gaan. Het parcours wordt tégen de klok in gereden. De afstanden zijn als volgt:

  • Sprintafstand: 22,8 km (twee ronden)
  • Olympische afstand: 44,8 km (vier ronden)
Fietsparcours Triathlon Utrecht

Loopparcours

Het grootste deel van het loopparcours ligt in het Meentpark in De Meern. De deelnemers aan de sprintafstand leggen 1 ronde van 5km af, voor de deelnemers aan de olympische triathlon geldt dat ze 2 ronden lopen.

Loopparcours Triathlon Utrecht

Er zijn twee keerpunten op de Meentweg in de Meern. Het eerste punt is voor de vijf kilometer, iets verderop is het keerpunt voor de loopronde van de Olympische afstand.

Op het loopparcours zijn 2 drinkposten aanwezig.

De jeugdwedstrijd kent een korter parcours van 2,5 km met 1 waterpost.

Loopparcours jeugd
gemeenteutrecht_kleur_300
trias_kleur_300

De Rijwielpaleis Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 26 juni 2022.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Contact

Neem contact op met de Rijwielpaleis Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

Volg ons

Back To Top