Skip to content

De Triathlon Utrecht wordt gehouden in en rond recreatieplas Strijkviertel. De locatie is gelegen in het zuidwesten van Utrecht, naast de A12 en de A2. Op deze pagina vindt je alle informatie over het zwem-, fiets- en loopparcours. Elders vind je meer over de bereikbaarheid.

Zwemparcours

Het zwemmen vindt plaats in het water van het Strijkviertel. Deelnemers zwemmen met de klok mee om de gele boeien heen. Bij 1 ronde zwemmen deelnemers na de vierde boei richting de zwem-exit (gemarkeerd door een groene boei). Bij 2 ronden zwemmen de deelnemers een extra ronde voordat zij naar de zwem-exit gaan. De afstanden zijn als volgt:

  • Sprint – 750m (1 ronde)
  • Standaard – 1500m (2 rondes)
  • 1/3e  – 1500m (2 rondes)

Wisselzone

Hieronder zie je de routering in de wisselzone. De exacte indeling van de rekken op startnummer staat aangegeven in de wisselzone zelf.

Let op, bij de bedrijvenwedstrijd en de estafette werkt de wisselzone net iets anders!

Als estafetteteam delen jullie één timing-chip die doorgegeven wordt tussen de teamleden.

  1. De zwemmer start met de timing chip om de enkel
  2. De zwemmer komt uit het water, volgt de matten richting het parc ferme (blauwe zone waarin de fietsen hangen).
  3. De fietser wacht ondertussen in de oranje zone rechts vooraan het parc ferme, achter het hek. Deze neemt de timing chip over van de zwemmer en bevestigt deze aan de linker enkel. Aan de rechterkant kant deze tussen de fietsketting komen. De zwemmer kan over de dijk het parc ferme verlaten. De fietser loopt naar de fiets, zet zijn helm op, pakt zijn of haar fiets en vervolgt zijn tocht lopend het parc ferme uit tot NA de bocht, na de opstapmatten.
  4. Bij terugkomst stapt de fietser af voor de afstapmat en vervolgt de weg lopend. Dan hangt de fietser eerst de fiets op. De helm moet minimaal VAST blijven tot de fiets hangt. Daarna loopt de fietser door naar de tweede met oranje tapijt aangegeven estafette zone waar de loper wacht. De chip wordt overgegeven waarna de fietser klaar is en de loper start met het looponderdeel.
  5. Samen finishen: Aan het einde van het parc ferme, ter hoogte van de tent van de bike checkin, kunnen de fietser en zwemmer zich bij de loper voegen om zo samen over de finishlijn te komen. Van de finish worden professionele foto’s gemaakt die gratis beschikbaar worden gesteld op de website. Zo heb jij met je collega’s of team een blijvende herinnering aan deze dag.
In oranje de wissel van zwemmen naar fietsen
In oranje de wissel van fietsen naar lopen

Fietsparcours

Het fietsparcours zal wederom richting Nieuwegein gaan. Het parcours wordt tégen de klok in gereden. De afstanden zijn als volgt:

  • Sprint – 22,8 km (2 rondes)
  • Standaard – 44,8 (4 rondes)
  • 1/3e – 66,8 (6 rondes)

Op het fietsparcours is een aantal punten die om extra voorzichtigheid van de deelnemers vraagt:

Punt 1, dit bruggetje rood gearceerd komt vrij plotseling op een rechte weg, en je moet je handen hier stevig aan het stuur hebben!
Punt 2, scherpe bocht naar links over een smal bruggetje waarbij vaart minderen essentieel is.
Punt 3, wederom een bruggetje met een gemene hobbel erin.

Verder zal er op de laatste 100m van het fietsparcours tot aan de afstapstreep een inhaalverbod gelden. Dit wordt duidelijk aangegeven met een bord. Probeer hier wel door te blijven fietsen tot aan de afstapstreep, zodat je fietsers achter je niet ophoudt.

Loopparcours

Het grootste deel van het loopparcours ligt in het Meentpark in De Meern. De afstanden zijn als volgt:

  • Sprint – 5 km (1 ronde)
  • Standaard – 10 km (2 rondes)
  • 1/3e – 15 km (3 rondes)

Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je het juiste aantal rondes loopt. Op het loopparcours zijn 2 drinkposten aanwezig. 

Evenemententerrein

Het evenemententerrein bevindt zich naast de Strijkviertelplas op het gras. De Start en finish bevinden  zich ook op dit evenemententerrein.

Op het evenemententerrein zal worden voorzien in een hapje en drankje, standjes en muziek. Tevens zullen de prijsuitreikingen hier plaatsvinden. De catering wordt jaar verzorgd door de snackkiosk die bij het Strijkviertel gesitueerd is. Hier kan iedereen terecht voor een hapje en een drankje. Op het terrein staan picknicktafels en banken om tot rust te komen en te genieten van een gezellig triathlon evenement. 

Voor deelnemers

  • Het wedstrijdsecretariaat (ophalen startpakket) en de EHBO bevinden zich naast de snack kiosk, bij het evenemententerrein
  • We verzoeken je om na het finishen direct de finishzone achter de finish in te wandelen zodat andere deelnemers ook ongehinderd kunnen finishen. In de finishzone bevindt zich een verzorgingspost met water en fruit. In de finishzone mogen geen toeschouwers komen.

Voor toeschouwers

  • Vanaf het evenemententerrein hebben toeschouwers goed zicht op de start en het gehele zwemonderdeel.
  • Vanaf het evenemententerrein is tevens de wisselzone te zien, met daarin de wissels van zwemmen naar fietsen en van fietsen naar lopen
gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top