Skip to content

Informatie voor omwonenden

Op 30 juni 2024 organiseert Hellas Triathlon voor de zesde keer een wedstrijd rondom de Strijkviertelplas. Als omwonende bent u van harte welkom om een kijkje te nemen op het evenemententerrein. Ten behoeve van de veiligheid zullen enkele wegen gedurende de wedstrijd worden afgesloten. U leest er meer over op deze pagina.

De wedstrijd zal starten om 9:00 uur en is om 16:00 uur afgelopen. Vanaf ongeveer 7 uur zullen de eerste vrijwilligers echter al aanwezig zijn om het parcours en de start‐ en finishplaats op te bouwen.

Er zullen circa 750 deelnemers meedoen aan het evenement. Rond de 150 vrijwilligers zullen de wedstrijd begeleiden. Een aantal van deze vrijwilligers zal langs het parcours staan om het verkeer in goede banen te leiden. Onze verkeersregelaars zijn door de politie opgeleid en zijn te herkennen aan hun oranje hesje. Volgt u hun aanwijzingen alstublieft goed op.

Parcours

Het zwemonderdeel van de triathlon vindt plaats in de Strijkviertelplas. Tijdens het fietsen steken de atleten de N198 over en slaan na de tunnel onder de A12 rechtsaf de Heijcopperkade op. Via de N228 vervolgen ze hun weg via de Nedereindsweg, via de Ringkade weer op de Heycopperkade. De looproute loopt via industrieterrein Oudenrijn naar de Meentweg en het Meentpark. De finish zal op het Strijkviertel zijn. Meer informatie over het parcours (inclusief kaartjes) vindt u hier.

Wegafsluitingen fietsparcours

Vanaf 08:15 zal er verkeershinder zijn. De Nedereindseweg, Ringkade en Heycopperkade zullen voor doorgaand verkeer worden afgesloten tussen 08:15 en 15:30. Op de Meerndijk zal een snelheidsbeperking worden ingesteld. Daarnaast zal de N228 gedeeltelijk worden afgesloten, evenals het Strijkviertel vanaf het Zuiden.

Het is mogelijk dat u op de dag van de wedstrijd even zult moeten wachten op bij uw uitrit in het belang van de veiligheid van u en onze deelnemers.  Er zijn verkeersregelaars om u te helpen.

Wegafzettingen loopparcours

De lopers zullen vanaf de Tjepmaweg over de Meentweg lopen tot de kruizing met Laan 1954. Tot daar is de weg dan ook afgezet voor iedereen behalve bestemmingsverkeer. Woont u aan de Meentweg? U kunt uw huis gewoon verlaten of weer thuis komen, maar let wel op aankomende hardlopers.

Verkeershinder en veiligheid

De organisatie heeft met de gemeente Utrecht, politie en brandweer overlegd over alle aspecten van het evenement die voor u als omwonende van belang zijn. Op basis hiervan zal de gemeente ons een vergunning verlenen om dit evenement te organiseren.

Zelf meedoen of een handje helpen?

Lijkt het u leuk om zelf deel te nemen aan de triathlon? Dit kan bijvoorbeeld in een bedrijventeam, waarbij elk lid van het 3‐ledig team een onderdeel voor zijn of haar rekening neemt.

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger mee te helpen bij dit evenement? Dat zouden wij erg fijn vinden! Hier kunt u zich aanmelden.

Heeft u vragen over de wedstrijd? Neem dan gerust contact met ons op.

gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top