Skip to content

Vrijwilligers gezocht!

Als vrijwilliger ben je actief betrokken bij de organisatie en kan je mee genieten van de sportieve prestaties van de deelnemers aan de Triathlon Utrecht. Ons doel is een grote groep enthousiaste mensen bij elkaar te krijgen om van de triatlon een groot succes te maken. De afgelopen jaren is uit de evaluaties door de deelnemers gebleken dat onze vrijwilligers zeer worden gewaardeerd.

Als vrijwilliger kun je worden ingezet voor verschillende taken. De vacatures geven je een duidelijk beeld van wat er van je verwacht kan worden. De meeste vrijwilligers zijn nodig als verkeersvrijwilliger en parcoursbewaker. Verkeersvrijwilligers houden het verkeer in de gaten (wegen worden afgezet), en parcoursbewakers zijn erop gericht de dat de deelnemers de juiste weg volgen. Maar er echter ook diverse andere taken, zoals het uitreiken van de startnummers, en we zoeken kanovaarders voor het zwemparcours en motorbegeleiders voor op de weg.

Ken jij iemand die het leuk vindt om als vrijwilliger deel te nemen? Laat hem of haar dan gauw zondag 30 juni 2024 in de agenda omcirkelen!

Hellas lid? Let op!

Zoals je als Hellas lid waarschijnlijk weet hebben we tijdens onze wedstrijd veel vrijwilligers nodig. De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door Hellas leden en we doen een beroep op jou om deze dag alvast in je agenda te zetten, zodat we ook op jouw hulp kunnen rekenen. Als vereniging zijn we met zijn allen verantwoordelijk om wederom een gave editie neer te zetten.

Mede daarom hebben wij jaren geleden de afspraak gemaakt dat Hellas-leden in principe alleen mogen meedoen aan de wedstrijd wanneer zij de rest van het weekend helpen om ook deze editie weer tot een succes te maken. Hier kun je alvast je voorkeuren opgeven.

Vacatures

Voor de taken waar de meeste vrijwilligers bij nodig zijn hebben we vacatures opgesteld. Neem een kijkje bij de vacatures zodat je weet wat er van je verwacht kan worden. De meeste taken duren van 8.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. Op zaterdag wordt de hele dag opgebouwd en op zondag 30 juni 2024 vanaf ongeveer 15.00 uur moet alles weer afgebroken worden.

Hieronder vind je een kort overzicht van de belangrijkste taken. Voor alle taken geldt dat je deze uitvoert onder leiding van een zogenaamd rayonhoofd die de vrijwilligers aanstuurt. Voor verzorging van de vrijwilligers (koffie, thee, lunchpakket) wordt uiteraard door de organisatie gezorgd!

Verkeersregelaar fiets- en loopparcours

De meeste vrijwilligers zullen hiervoor worden ingezet. Als verkeersregelaar krijg je vooraf onder meer een E-learning toegezonden, waardoor je weet waar je op moet letten. Je bent er verantwoordelijk voor dat al het verkeer op tijd wordt tegengehouden en men het parcours veilig kan oversteken zonder de atleten te hinderen. Op de echt drukke en gevaarlijke punten krijgen onze verkeersregelaars steun van de gemotoriseerde politie.

Parcoursbewakers

Parcoursbewakers hebben in principe geen bemoeienis met het verkeer, maar zijn er verantwoordelijk voor dat de atleten de juiste weg volgen. Je wijst de weg en wijst op gevaarlijke bochten of obstakels.

Op- en afbouwen evenemententerrein.

De dag voorafgaand aan de triatlon zal het grootste deel van het evenemententerrein en het parcours al worden opgebouwd. Vele handen maken licht werk in dit geval! Hetzelfde geldt voor het afbreken na afloop van de wedstrijd.

Zwemparcours

Om de veiligheid van de deelnemers te kunnen garanderen worden kanovaarders, duikers, de reddingsbrigade te water en vrijwilligers op de kant ingezet. Ben je in bezit van een brevet reddend zwemmen of heb je de cursus toezichthouder voor zwembaden gedaan? Dan zou je ingezet kunnen worden op het zwemparcours.

Wisselzone

Op de wedstrijddag moet de wisselzone, ook wel het ‘Parc Ferme’ genoemd, worden bewaakt. Ook zorg je voor een ordelijk verloop binnen de wisselzone, door deelnemers naar de juiste plek te wijzen en te zorgen dat alle spullen netjes worden gestald.

Verzorgingsposten

De atleten worden door jou voorzien van water, sportdrank en vers fruit.

Overige vacatures

We zoeken ook mensen die mee willen werken op het wedstrijdsecretariaat en in de logistiekcommissie!

gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top