Skip to content

Annulering Triathlon Utrecht 2020

Beste allemaal,

Nederland ligt in ieder geval tot 1 juni bijna helemaal stil. En daarmee triathlonnend Nederland ook. Wedstrijden gaan niet door en trainingsmogelijkheden zijn beperkt. Over wat is toegestaan op onze wedstrijddatum – 5 juli 2020 – verwachten we pas eind mei duidelijkheid. Helaas hebben we niet de mogelijkheid om zo lang te wachten.

Daarom hebben we besloten om de Rijwielpaleis Triathlon Utrecht van 5 juli 2020 te annuleren.

Het is voor ons te onvoorspelbaar of we een wedstrijd kunnen organiseren: niet alleen zijn de series voor de Teamcompetities Triathlon en het Jeugd- en Juniorencircuit weggevallen, ook onze bedrijvenwedstrijd heeft – erg begrijpelijk – last van een gebrek aan inschrijvingen. Om toch een financieel gezonde wedstrijd neer te zetten zouden we erg veel recreatieve deelnemers nodig hebben om dat gat te dichten. En gegeven de onzekerheid over het doorgaan van de wedstrijd is dat een te groot risico voor ons als organisatie.

Daarnaast erkennen we de zorgen die er leven over het samenbrengen van groepen mensen en nemen onze verantwoordelijkheid daarin. Alle vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers zouden onbezorgd ons evenement moeten kunnen bezoeken.

De komende tijd zullen we in samenwerking met de NTB een afrekening maken. We hopen een zo groot mogelijk deel van het inschrijfgeld terug te kunnen betalen. Jullie ontvangen hierover zo spoedig mogelijk bericht.

Hoewel we balen als een stekker dat we jullie teleurstellen kunnen we niet anders. En laten we helder zijn – er zijn belangrijkere dingen. We zullen in overleg met gemeente, provincie en de NTB kijken of het mogelijk is om wellicht later dit jaar nog een wedstrijd te organiseren. Als dat lukt horen jullie dit uiteraard ook snel.

We komen zo snel mogelijk in de lucht met een datum voor de Rijwielpaleis Triathlon Utrecht 2021!

In de tussentijd wensen we jullie vooral veel gezondheid toe.

Jelmer Koekkoek
Voorzitter Triathlon Utrecht

gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top