Skip to content

Zwemmersjeuk in Strijkviertel: geen gevolgen voor de wedstrijd

Vorige week bleken er aanwijzingen te zijn dat er zwemmersjeuk in het Strijkviertel aanwezig is. Omdat het Strijkviertel officieel zwemwater is, wordt dit elke twee weken gecontroleerd door het waterschap. Afgelopen week heeft het waterschap nader onderzoek gedaan en is zwemmersjeuk inderdaad aangetroffen. Op basis van deze waarneming wordt er een waarschuwing gegeven aan zwemmers, maar geen negatief zwemadvies. De wedstrijd gaat gewoon door, omdat we het officiële zwemadvies volgen. Mocht dit advies later deze week veranderen, dan zullen alle deelnemers hierover een bericht ontvangen. De wedstrijd wordt in dit geval omgezet in een run-bike-run. Vooralsnog zien we hier geen aanleiding toe.

Zwemmersjeuk is vervelend, maar niet gevaarlijk. Sommige mensen krijgen na het zwemmen klachten (huidirritatie en jeuk). Meestal zijn deze na maximaal 12u weer over, maar kunnen langer aanhouden. Omdat er geen gevaar is voor de gezondheid geldt er geen negatief zwemadvies.

De organisatie van de Triathlon Utrecht heeft overleg gevoerd met de jury van de NTB, Zwemwatertelefoon, Rijksuitvoeringsdienst en Recreatieschap. Er is besloten het officiële oordeel van Zwemwater.nl te volgen: zolang geen negatief zwemadvies geldt, kan de wedstrijd gewoon doorgaan.

Deelnemers aan de wedstrijd kunnen wel iets doen: een douche na afloop vermindert het risico op klachten. Er zijn douches aanwezig, maak hier dus gebruik van!

gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top