skip to Main Content

Zwemmersjeuk in Strijkviertel: geen gevolgen voor de wedstrijd

Vorige week bleken er aanwijzingen te zijn dat er zwemmersjeuk in het Strijkviertel aanwezig is. Omdat het Strijkviertel officieel zwemwater is, wordt dit elke twee weken gecontroleerd door het waterschap. Afgelopen week heeft het waterschap nader onderzoek gedaan en is zwemmersjeuk inderdaad aangetroffen. Op basis van deze waarneming wordt er een waarschuwing gegeven aan zwemmers, maar geen negatief zwemadvies. De wedstrijd gaat gewoon door, omdat we het officiële zwemadvies volgen. Mocht dit advies later deze week veranderen, dan zullen alle deelnemers hierover een bericht ontvangen. De wedstrijd wordt in dit geval omgezet in een run-bike-run. Vooralsnog zien we hier geen aanleiding toe.

Zwemmersjeuk is vervelend, maar niet gevaarlijk. Sommige mensen krijgen na het zwemmen klachten (huidirritatie en jeuk). Meestal zijn deze na maximaal 12u weer over, maar kunnen langer aanhouden. Omdat er geen gevaar is voor de gezondheid geldt er geen negatief zwemadvies.

De organisatie van de Triathlon Utrecht heeft overleg gevoerd met de jury van de NTB, Zwemwatertelefoon, Rijksuitvoeringsdienst en Recreatieschap. Er is besloten het officiële oordeel van Zwemwater.nl te volgen: zolang geen negatief zwemadvies geldt, kan de wedstrijd gewoon doorgaan.

Deelnemers aan de wedstrijd kunnen wel iets doen: een douche na afloop vermindert het risico op klachten. Er zijn douches aanwezig, maak hier dus gebruik van!

gemeenteutrecht_kleur_300
trias_kleur_300

De Rijwielpaleis Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door Hellas Triathlon. De eerstvolgende editie vind plaats op 5 juli 2020.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Triathlon Utrecht

Contact

Neem contact op met de Rijwielpaleis Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

Volg ons

Back To Top