Skip to content

Gevraagd: Lego, lipgloss en Donald Ducks

Ben je triatleet en heb jij, of een bekende, speelgoed over? Neem het zondag 9 juli mee naar de Triathlon Utrecht, waar een grote bak staat om je in onbruik geraakte Lego, nagellak en lipgloss, poppen of Donald Duck pockets in te gooien.

Speelgoed dat Speelgoedbank De Meern heel erg goed kan gebruiken: ruim 400 kinderen uit Utrecht staan bij deze Speelgoedbank ingeschreven. Het gaat om kinderen uit gezinnen waar het niet zo vanzelfsprekend is om elke dag warm te eten, om een verjaardagsfeestje te geven of om op vakantie te gaan. ‘Ieder kind heeft recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders’, zo luidt het motto van de Speelgoedbank. ‘Wij willen deze kinderen helpen om het leven een klein beetje leuker te maken’.

De speelgoedbank is qua opzet dezelfde als de voedselbank: het speelgoed wordt weggegeven aan kinderen waarvan de ouders het zelf niet kunnen betalen. Hoe het werkt? Kinderen uit gezinnen met een smalle beurs worden door verschillende hulpverleningsinstanties naar de Speelgoedbank doorverwezen. Met een verwijzing kan een kind tot 12 jaar lid worden. Deze kinderen kunnen vervolgens vier keer per jaar twee stuks speelgoed en een boek uitzoeken. Bovendien krijgen ze op hun verjaardag een cadeau.

Speelgoedbank De Meern, die draait op 24 vrijwilligers, zoekt nieuw en gebruikt speelgoed. Tweedehands speelgoed moet wel heel, compleet en schoon zijn. De Speelgoedbank heeft – naast onder meer Lego, poppen en nagellak en lipgloss-  behoefte aan boeken voor kinderen in groep 3, knutselspullen en bakspullen. De speelgoedbank heeft vooralsnog voldoende houten speelgoed, puzzels en speelgoed met een batterij erin.

gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top