Skip to content

Strijkviertel ‘fris, maar wedstrijdklaar’

De watertemperatuur. Geen onderwerp houdt de gemiddelde triatleet de dagen voor zijn wedstrijd zó bezig als de watertemperatuur. Deelnemers rapporteren in deze periode niet zelden over angstdromen van vergeten wetsuits en visioenen van zinkende onderlijven. Mogen we wel of niet met wetsuit zwemmen? De vraag lijkt soms van levensbelang.

Omdat de organisatie van de Triathlon Utrecht al haar taken zeer serieus neemt, besloot zij ook het vraagstuk van de watertemperatuur alvast goed onder de loep te nemen. En dan niet lafjes vanaf kant, nee, we stuurden er een heuse testvrouwe op uit. Hellas-lid Jacomina Eijkelboom dompelde zich deze week in een voorzichtig lentezonnetje onder in het Strijkviertel en vertelde ons hoe de zwemlocatie erbij lag.

19 minuten zwom Eijkelboom in de recreatieplas. Ze berichtte over vissers, maar geen vissen. Ze vertelde over de zon en de wolken en het warme water bij het strandje. Ze gebruikte woorden als navigeren en overwinnen en vertrouwen en tussen de oren. Stralend klom ze na afloop op de kant: ‘lekker water’. Geen pijn aan vingers en tenen. Slecht zicht, dat wel. 12-14 graden,  was haar inschatting van de temperatuur. Dat betekent vooralsnog: mét wetsuit.

De organisatie is verheugd over deze positieve beoordeling en concludeert dat Strijkviertel op koers ligt voor een schitterende dag, begin juli. We zullen de deelnemers op de hoogte houden van wat er in het Strijkviertel gebeurt (op dit moment is dat: vrijwel niks). Helaas moeten we nog even wachten voor de race echt van start gaat, maar zoals Eijkelboom het treffend bracht: ‘Eigenlijk kan de wedstrijd morgen al gehouden worden.’

Anne Hendriksen

Jacomina Eijkelboom test de watertemperatuur van Strijkviertel
(opklikken voor groot) En ze zwemt! Met wetsuit.
gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top