Skip to content

Even voorstellen, de speaker van dienst: Arjan Schilder

Als evenementorganisatie probeer je elke keer stapjes te maken. Net als de sporters zelf: elke dag een stukje beter. Zo gaan we als Triathlon Utrecht dit jaar voor het eerst samenwerken met een professionele speaker, Arjan Schilder. We stellen hem graag even aan je voor.

Met zijn 34 jaar is Arjan toch al wel een oude rot in het vak. Niet zo oud als collega’s en vrienden Wim van de Broek en Ruud de Haan, maar toch, heel ervaren. Het begon allemaal een jaar of zes geleden, toen hij bij een lokaal wedstrijdje (‘een run-ATB-run’) werd gevraagd de boel aan elkaar te praten. Dat ging en beviel goed en via eerder genoemde speakers rolde Arjan vervolgens het vak in. Nu, zes jaar, heel veel weekenden en triatlons verder, staat Arjan voor zijn eerste Triathlon Utrecht.

“Nieuwe wedstrijden doen blijft een geweldige prikkel, ook als je bijvoorbeeld al de Challenge Almere hebt mogen doen”, stelt de inwoner van Lelystad. Toch moet je als evenement op tijd zijn, tijdens het seizoen is Arjan bijna elk weekend 1 of 2 dagen van huis voor wedstrijden door het hele land. En dat met een jong gezin. “Ja, we hebben er eentje van 2 maanden oud, dus dat maakt het wel druk”. Maar alles voor de sport. En in de winter is het stukken rustiger, dan doet ie hoogstens wat voor een vriend. De rest van de tijd is voor het gezin. En zelf sporten?

“Eigenlijk al jaren niet meer. Het komt er niet meer van. Ik was in de jeugd erg fanatiek en druk met triatlons en toen daar de klad in kwam heb ik een paar jaar weinig in en met de sport gedaan.” Tot het speakeren zich aandiende dus. Wat een volledig nieuwe vorm van voldoening biedt. “Het is heel anders, maar zeker ook erg dankbaar en fijn om te doen. En ik blijf veel bekenden en ook nieuwe mensen tegenkomen, dat is en blijft leuk.”

Goed, op naar Utrecht, het tweede weekend van juli. Al begint de voorbereiding voor Arjan wel iets eerder. “Ik bereid me voor met de startlijsten die ik van de organisatie krijg. Die neem ik door, op zoek naar bekende namen, kanshebbers, etc. Sommige namen moet ik even googlen. Ik zoek eerdere relevante prestaties erbij en schets mijzelf zo een beeld van een atleet en zijn of haar jaar. En natuurlijk de wedstrijd zelf. Hoe lopen de parcoursen, de historie en andere bijzonderheden.” Kortom: een database voor één dag.

Wij zijn in ieder geval superblij en trots dat je erbij bent Arjan, tot zondag 8 juli aan de oever van het Strijkviertel…;)!

gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top