Skip to content

Triathlon Utrecht 2017: veel zon en spektakel

Prachtig sportweer, enthousiaste triatleten, aardig wat publiek en een moegestreden, maar vrolijke sportwethouder: voorzitter Rowan van Rooij van de Triathlon Utrecht kijkt met een meer dan tevreden blik terug op een gezellige triathlondag in en om recreatieplas Strijkviertel. ,,Ons doel was om perfecte omstandigheden te creëren, zodat de deelnemers een perfecte race konden doen. Ik denk dat we daar goed in zijn geslaagd. Bovendien was de sfeer gezellig en ontspannen’’, aldus Van Rooij.

Zo’n 750 triatleten doken zondag de Strijkviertelplas in voor een sprinttriathlon of kwart triathlon.  De Utrechtse sportwethouder Paulus Jansen deed ook mee, al sprong hij niet in het water: dat liet hij over aan Ellen Siegelaer, beleidsmedewerker bij de gemeente Utrecht. Zij zwom 750 meter zonder wetsuit: vanwege de hoge watertemperatuur was het dragen van een wetsuit niet toegestaan. Samen met wethouder Victor Everhardt (Leidsche Rijn) deden Jansen en Siegelaer mee aan de bedrijventriathlon in estafettevorm.  Jansen zat op de fiets (22,8 kilometer), Everhardt volbracht het looponderdeel (vijf kilometer). Jansen kijkt terug op een geslaagde uitvoering. ,,Vanwege de wind was het fietsparcours best pittig. Ach, ik ben door een paar anderen ingehaald, maar heb op mijn beurt ook weer fietsers ingehaald. Ik was leeg. Als team zijn we ergens in de middenmoot geëindigd. Prima, wat ons betreft.’’

Het is de tweede keer dat de Triathlon Utrecht in en om recreatieplas Strijkviertel werd gehouden.  In de jaren daarvoor was de start en finish bij de Veilinghaven. Wethouder Jansen: ,,Ik vond de Veilinghaven ook een mooie locatie, maar ik begrijp heel goed dat de organisatie voor deze plek heeft gekozen. Hier is de ruimte. Bovendien ervaar ik een echte strandsfeer. Ik vond het vorig jaar al een geslaagd evenement, maar ik heb het idee dat dit jaar alles op z’n plek valt.’’

De kans is groot dat de wethouder volgend jaar weer meedoet. ,,Dan draaien Victor Everhardt en ik de rollen om: hij fietsen, ik lopen. Hopelijk wil de burgemeester zwemmen.’’

Gloednieuw onderdeel van de Triathlon Utrecht was de teamwedstrijd. Bij dit onderdeel startten teams van vier personen, om vervolgens samen te zwemmen, te fietsen en te lopen. Teamleden mochten elkaar ondersteunen. Het leverde, zoals beloofd, spektakel op.

Ook startten de 23 teams van de 3e divisie Noord in Utrecht aan een teamwedstrijd, waarbij elke minuut een team het water in ging. De heren van TTW Weesp waren veruit de snelsten, met een tijd van 1.05.51. IZGS Haarlem werd tweede, ASU uit Amsterdam derde.

Alle uitslagen staan inmiddels online. Zie triathlonutrecht.nl

gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top