Skip to content

Erik Hamoen kijkt altijd met ‘parcoursblik’

Erik Hamoen kan het niet laten: wanneer hij als triatleet meedoet aan een wedstrijd in Arnhem, Enschede of waar dan ook in Nederland, kijkt hij altijd met bovengemiddelde belangstelling naar het parcours. Hoe staan de dranghekken? Hoe is de wisselzone ingericht? Hoe zit het met wegafsluitingen? Niet zo verwonderlijk natuurlijk, want Erik is sinds dit jaar voorzitter van de parcourscommissie van de Triathlon Utrecht. Grote kans dat hij bij andere evenementen iets ziet en denkt: hé, zo kunnen we het in Utrecht ook aanpakken. Laatst deed hij – samen met drie bestuursleden van de Triathlon Utrecht – mee aan de teamtriathlon in Enschede. ,,In eerste instantie deden we mee voor de lol, maar achteraf hebben we het wel uitgebreid met elkaar over de inrichting van het parcours gehad, zodat we er in Utrecht ons voordeel mee kunnen doen. Het gaat vaak om de kleinste details.’’

De Triathlon Utrecht wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden in en rond recreatieplas Strijkviertel, aan de zuidwestkant van Utrecht. Deelnemers waren aardig tevreden over het parcours, toch wordt een aantal verbeteringen doorgevoerd. Erik: ,,De finish bevond zich vorig jaar op een ietwat ongelukkige plek, op een paar honderd meter van de wisselzone. Het is gelukt om de finish te verplaatsen naar een plek pal naast de wisselzone. Gezelliger voor de deelnemers, maar vooral ook voor het publiek.’’

Verder bleek een gedeelte van het fietsparcours te krap te zijn. Erik: ,,Deelnemers van de triathlon en reguliere verkeersdeelnemers moesten samen een fietspad delen. Niet ideaal, want het leidde op sommige stukken tot onveilige situaties. In nauw overleg met de provincie Utrecht mogen we straks een stuk rijbaan van de provinciale weg gebruiken. Het gaat om een stuk van circa drie kilometer waar tijdens de wedstrijd geen auto’s morgen rijden, alleen triatleten.’’

In tegenstelling tot vorig jaar wordt er tegen de klok in gefietst, bovendien wordt de bewegwijzering op het evenemententerrein duidelijker en wordt de wisselzone efficiënter ingericht.

Om niet voor al te grote verrassingen te staan, fietst Erik over het parcours van de Triathlon Utrecht, al dan niet samen met medebestuursleden. ,,We kijken met een scherpe blik, maar hebben ook gelijk een trainingsrondje te pakken. We blijven triatleten, hé?’’

gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top