Skip to content

Nieuwste wapenfeit bij de Triathlon Utrecht: de teamwedstrijd

  • Jelmer
  • Nieuws

Goed nieuws voor triatleten die niet tégen, maar mét vrienden aan een laagdrempelige wedstrijd willen meedoen: schrijf je als team in voor de Triathlon Utrecht en kom op zondag 9 juli naar de gezelligste sportstad van Nederland. Inschrijven kan vanaf woensdag 1 februari. Wees er snel bij, want er is slechts plek voor vijftig teams.

Rowan van Rooij, voorzitter van Triathlon Utrecht
Rowan van Rooij, voorzitter van Triathlon Utrecht

De teamwedstrijd is het nieuwste wapenfeit van de Triathlon Utrecht, zegt voorzitter Rowan van Rooij. ,,Je start met z’n vieren. Je mag de hele wedstrijd bij elkaar blijven, maar dat hoeft niet. De finishtijd van het teamlid dat als derde over de streep komt, is bepalend. Het mooie is dat een team tijdens de race mag samenwerken. In tegenstelling tot de meeste individuele wedstrijden is stayeren op de fiets dus toegestaan. Ik weet zeker dat het een hoop spektakel gaat opleveren.’’ De teamwedstrijd is een sprint. Dat betekent in dit geval 750 meter zwemmen, 22 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. Meer informatie over de teamwedstrijd lees je op onze website.

De teamwedstrijd is uiteraard niet het enige onderdeel van de Triathlon Utrecht. Naast trio’s voor bedrijven kunnen sportliefhebbers zich ook als individu voor de sprintafstand of een kwart triathlon inschrijven.

De Triathlon Utrecht, die wordt gezien als hét visitekaartje van Hellas Triathlon, wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden in en om de Strijkviertelplas, aan de westkant van de stad. Rowan: ,,Het was in 2016 best spannend natuurlijk, de eerste keer op een nieuwe locatie. Maar het heeft ongelooflijk goed uitgepakt. Zowel van deelnemers als vrijwilligers hebben we veel positieve reacties gekregen. De series verliepen vlekkeloos, een wanklank heb ik niet of nauwelijks gehoord. Ook omwonenden waren tevreden. Mensen vonden het vooral een gezellige wedstrijd. En we hadden natuurlijk fantastisch weer. Het weer hebben we natuurlijk niet in de hand, maar we gaan er op 9 juli weer alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken.’’

Het parcours blijft nagenoeg hetzelfde, aldus Rowan. Gefietst wordt er in de oksel van de A12 en de A2, het looponderdeel vindt plaats in het Meentpark. In tegenstelling tot vorig jaar zijn de start- en finishlocatie samengevoegd, aldus Rowan.

Het start- en finishgebied en de wisselzone bevinden zich aan de zuidzijde van de Strijkviertelplas. Hier komen ook picknicktafels en zitzakken om in neer te ploffen. Rowan is bovendien erg blij dat zich een nieuwe sponsor heeft aangediend: Bijvoet Sport uit Weesp. Bijvoet Sport verkoopt onder meer wetsuits, maar verhuurt ook wetsuits aan deelnemers van de Triathlon Utrecht.

Houd de nieuw vormgegeven website (triathlonutrecht.nl), Twitter en de Facebookpagina van de Triathlon Utrecht in de gaten voor alle updates rondom de wedstrijd. Wie zeker wil zijn van deelname, kan zich op 1 februari al inschrijven. Er is plek voor een kleine 800 deelnemers.

gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top