Skip to content

Wethouders Jansen en Everhardt deelnemers Triathlon Utrecht 2017

Een bijzonder en sportief team zal 9 juli namens de gemeente Utrecht deelnemen aan de Triathlon Utrecht.  Wethouders Victor Everhardt (wijkwethouder Leidsche Rijn) en Paulus Jansen (sport) gaan samen met collega Ellen Siegelaer de strijd aan met andere bedrijventeams op de ‘sprintafstand’, die voor de tweede keer in en rond de Strijkviertelplas gehouden wordt.

Bij een triathlon worden in één wedstrijd drie sportdisciplines afgewerkt. Siegelaer bijt het spits af en start met 750 meter zwemmen in Strijkviertel. Daarna rent ze naar de wisselzone waar Jansen aan een 20 kilometer lange tijdrit op de fiets begint. Als Jansen zijn rondes gemaakt heeft, tikt hij Everhardt aan die de resterende 5 kilometer hardlopend aflegt. Als alles goed verloopt komen ze gedrieën over de finishlijn. Organisator Hellas Triathlon is blij dat deze prominenten zich van hun sportiefste kant laten zien in de bedrijvencompetitie.

Sportfeest

Voorzitter Rowan van Rooij: “Afgelopen jaren gaf wethouder Jansen al het officiële startschot van onze wedstrijd. Vorig jaar vroeg ik of hij een keer mee wilde doen. Ik ben blij verrast dat hij die belofte nu al inlost met zijn enthousiaste collega’s! We hopen dat er nog veel teams bij komen die de strijd aan durven te gaan tegen dit illustere gezelschap! De korting die we vroege inschrijvers tot 9 mei  bieden helpt alvast. Wij zijn extra gemotiveerd om er een mooi sportfeest van te maken!”

De Triathlon Utrecht week vorig jaar voor het eerst uit naar de omgeving van Strijkviertel. De drukte in de stad en de grote hoeveelheid vrijwilligers die nodig waren om het steeds verder groeiende evenement in goede banen te leiden, vormden volgens de organisatie de aanleiding om te verhuizen. Gekozen is voor een kleinschaliger opzet, waarbij sport en een festivalgevoel gecombineerd worden. De wedstrijd trekt traditioneel deelnemers uit het hele land, van recreant tot semiprofessional.

gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top