Skip to content

Naakt-sprinttriathlon uniek experiment in Utrecht

De triathlon is in beweging. De enorme groei van de sport maakt dat je moet innoveren om aantrekkelijk te blijven voor de steeds grotere doelgroep multi-sporters. Al eerder liet de Triathlon Utrecht dit zien door de introductie van de teamwedstrijd, maar in 2017 is dat niet de enige innovatie. Voor het eerst in NL (en voor zover wij weten in de wereld) zal er ook een naakt-serie plaatsvinden.

Deze unieke wedstrijd zal worden gehouden op de sprint-afstand (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen) de dag voorafgaand aan de Triathlon Utrecht, dus op 8 juli. Verder heeft het echt “weinig om het lijf”. Na overleg met de NTB is besloten dat de reglementair verplichte badmuts nog steeds op moet, ivm mogelijk onderkoeling van de deelnemers. Verder is kleding (inclusief wetsuits) uiteraard niet toegestaan behalve schoenen.

Uiteraard is het een experiment. We rekenen op een flink aantal deelnemers, en gokken dat het met de publieke belangstelling ook wel goed zit.

Meedoen? Hou onze site in de gaten, de inschrijving start aanstaande zaterdag!

 

gemeenteutrecht_kleur_300

Logo Triathlon Utrecht

 

 

 

De Triathlon Utrecht wordt georganiseerd door de Stichting Triathlon Utrecht. De eerstvolgende editie vind plaats op 30 juni 2024.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Triathlon Utrecht, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

CONTACT

Neem contact op met de Triathlon Utrecht via het contactformulier

Contact

VOLG ONS

Back To Top